Venedig:

Det er blevet mørkt, og ja det manglede bare, det begynder også at regne. Jeg går hen ad et fortov, bag mig har jeg Marco polo lufthavn, her går jeg med min bagage, langs nogle meget store massive huse, hvor de går rundt med nogle store lygter, nææ det er parkeringshuse. Det er nu ikke fordi der er meget gade lys her. Jeg er på vej ned til havene, for at finde den båd, der den næste times tid, skal tage mig til Piaza San Marco. Ja du har ret, på dansk kalder vi den Markus pladesen. Her i februar måned er jeg på vej til Venedig.

Taget af sted for at fotografere karnevalet i Venedig. Som du selv kan se har jeg fotograferet karneval i København gennem mange år, nu er det på tide at prøve en anden slags karneval. Der er køligt i Venedig.

Jeg finanserne det hele selv, derfor er der et budget, der siger at enten er det, det billige fly om morgenen eller det sene fly, og efter en mellemlanding er jeg nu i gang med den sidste del. Lidt specielt at sejle mod Venedig i nattemørket, vi ligger ind forskellige steder undervejs, men det virker til at besætningen, har styr på hvor de forskellige skal af så det går jo nok.

Kommer af på Piaza San Marco, slog lige op i LP, Lonely Planet, og fandt kortet frem, jeg skal kun over en bro for at finde mit hotel, i en lille gade kun 3 minutters gang fra Piaza San Marco. Sådan et lille familiehotel, med tre stjerne.

Der var stillet sådan noget underligt by inventar, op. Nærmest et podium / Catwalk ned ad flere gader? Hmm, nå men det var jo ikke til at komme frem for butikker fra Gucci, LV, Coco Channel, YSL, Versage, osv. så der skulle måske være modeshow.

Kl. Var blevet 22:30, da jeg kom frem til hotellet, alt var lukkede, jeg var træt, de to små poser tips, der stod i minibaren, blev den dags aftensmad. Godt jeg rejser alene.

Ja ja, det er et lidt lille værelse, men sengen var god, så det skulle nok gå. Kl. Ca. 04:30, bliver jeg vækket af en meget høj tone, ligger og tænker hvad fan er det, det komme ikke fra rummet, det kom ude fra, en høj ensartet tone. Stod lige op og så ud af rummet og vinduerne, næ der var ikke ild nogen steder, eller røg, men heller ikke andre der var stået op, så jeg gik i seng igen.

Jeg blev så lidt klogere, da jeg om morgenen, stod nede i receptionen, og ville finde vej til restauranten. Jo ud af døren og rundt om hjørnet, ind i gården, så var den der. Hmme, det måtte have været en gård der var låst af i aftes, for den mindes jeg ikke at have set da jeg kom i mørket.

Øhh, der var noget galt med vejen, eller hvad vi skal kalde den uden for døren, den var nemlig væk! Ja ganske rigtigt den var oversvømmet, øhh, hvem medbringer gummistøvler til Venedig? Vandet skal da være i kanalen, det er da det de er til?

Nå men jeg så på Portien, han peger bare på en stak gummistøvler i det ene hjørne, jeg kunne bare forsyne mig. Ja det lød jo godt, men der var bare ikke nogen jeg overhovedet kunne passe.

Kikkede ud af døren igen, der stod en glad gadesælger og faldbød overtræks gummistøvler, nå ja det kunne da løse problemet, ja ja, 20 Euro for et par gule, overtræk er da også en slags penge, men der kom jo nok ikke andre forbi, da gaden endte i en kanal, der hvor Hotellet stoppede. Det var tid til morgenmad, hvilket var tiltrængt.

Nææ det var ikke catwalks jeg havde set i går, det var der vi gik over vandet, de steder der nu var catwalks. Alle jeg mødte i Venedig, den dag, var i gummistøvler eller overtræk, så længe de holdt, for jo jeg kom også til at købe gummistøvler.

Der er ca. 50 dage om året hvor der er oversvømmelse i Venedig, særligt når vinden er i nord, og det er fuldmåne er der udsigt til oversvømmelse, har jeg lært. Det tager det meste af en dag før vandet er væk igen. Du kan på billederne se aften billeder, hvor der fortsat er vand på store dele af Piaza San Marco.

Det er jo dyrt at være i Venedig, og med de forsikringspræmier der skal udbetales, er der vel ikke noget at sige til det? Nej det er ikke som i Danmark. Kommer vandet ikke over en meter og 50 centimeter, læs 1 ½ meter, må folk, og forretninger selv klare det. Ja, der blev dagen igennem skovlet vand ud af butikkerne. Der hvor jeg fik frokost sad vi med fødderne i vand, maden var god nok, men vandet havde bare ikke trukket sig tilbage. Det er så men ganske interessant at besøge kirker, hvor det hel så at sige sejler, fordi der er vand over det hele. Men se selv med, på mine billeder fra Venedig, der er både en Karnevals side og en by side.

Hilsen Henrik.